Dani, a személyi edző

Gyorsítsd fel az anyagcserédet étkezéssel

 

anyagcsere-gyorsítás

Ismerős az érzés amikor eldöntöd, hogy most már pedig ha törik ha szakad hétfőtől elkezdesz fogyókúrázni? Aztán eljön a hétfő este és vele a farkaséhség, majd a vacsora elfogyasztása után a bűntudat. Hogyan törhetjük meg ezt az ördögi kört?

Amikor diétázni kezdesz, nem csak az ételek milyenségét de azok elfogyasztásának időpontját is figyelembe kell venned. Mára bizonyított, hogy azok a fogyókúrázók akik több kisebb étkezést is beiktatnak a főétkezéseik közé a jobb eredményeket érnek el, mint akik nem. Ez a jóval stabilabb vércukorszintjüknek köszönhető. Amikor kihagyod a reggelidet és alacsony vércukorszinttel elkezdesz nekilátni az ebédnek a szervezeted túlevésre ösztönöz. Ugyanez a folyamat játszódik le akkor is amikor a munkából hazaérve nekilátsz a vacsorának. Sőt, ilyenkor a túlevés kockázatát a napi stressz szinted is növeli. Amikor tehát kihagyod az étkezéseket megnöveled annak az esélyét, hogy több kalóriát vigyél be mint amennyi szükséges lenne! A köztes étkezések beiktatásával elkerülheted a vércukorszinted nagyfokú ingadozását, nem fogsz éhezni és így nem fogod túl enni magadat. 

Az anyagcserédre pozitív hatással lesz a többszöri étkezés mert minél kevesebbszer eszel a szervezet annál inkább átvált raktározó üzemmódba. A túl kevés kalória fogyasztás szintén csökkenti az anyagcseréd sebességét és megállíthatja a fogyásodat! Ezért azok a fogyókúrák amelyek túl alacsony kalória bevitelre kárhoztatnak, alapjaiban hibásak. A napi 500-1000 kcal deficit (a túlsúlyod nagyságától függően) jónak számít, de az ettől nagyobb kalória megszorításokat mellőzd.

Ha tartós fogyást szeretnél, tervezd meg az étkezéseidet,egyél 2-3 óránként, soha ne hagyd ki a reggelit és ne vonj meg magadtól hirtelen túl sok kalóriát!

Tetszett a cikk? Akkor iratkozz fel a hírlevélre is, mert ott még több mindent megtudhatsz!

Megtalálsz a Facebookon is! 😉

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!